Al optulea veac

Noua ordine mondială postumană …

de

În continuarea temei abordate în ultimele articole, oferim traducerea unui text ce aduce completări pertinente, necesare pentru înţelegerea mai profundă a legăturii dintre transgenderism şi transumanism, care pregătesc instaurarea unei „epoci de aur” postumane – o evoluţie prezentată ca un drum fără întoarcere pentru omenire.

În viziunea autorului şi cercetătorului Wesley J. Smith, creşterea exponenţială a influenţei transgenderismului şi a ideologiei de gen, promovate la nivelul celor mai importante instutuţii sociale – de la cele medicale, la cele din domeniul culturii şi învăţământului –, a pregătit terenul pe care să se cultive cu succes, la nivelul întregii societăţi umane, concepţiile periculoase de natură transumanistă. Acestea atrag inevitabil după sine experimente fără precedent şi cu efecte devastatoare asupra societăţii şi a omului.

Wesley J. Smith este președinte și cercetător principal la Center on Human Exceptionalism din cadrul Discovery Institute. Colaborator la National Review și autorul a 14 cărți, s-a concentrat în ultimii ani pe subiecte precum demnitatea umană, libertatea și egalitatea. Wesley este recunoscut de National Journal drept unul dintre cei mai importanți cercetători din America în domeniul bioeticii și a fost distins de Human Life Foundation cu premiul „Mare apărător al vieții” pentru eforturile depuse în combaterea fenomenului suicidului și al eutanasiei, care au căpătat amploare în lume. Cea mai recentă carte a sa este „Culture of Death: The Age of „Do Harm” Medicine” („Cultura morții: epoca medicinii bazate pe «a face rău»”), un avertisment cu privire la pericolele la care sunt expuşi pacienții în „noua epocă” a medicinii, în care se încadrează şi pseudoştiinţa transumanismului.

În concepţia autorului, al cărui articol îl oferim mai jos în traducere, transgenderismul constituie primul val al transumanismului, propunând şi promovând o „libertate morfologică” totală dezumanizantă, prin care dorințele subiective capătă valoare supremă, fiind plasate deasupra realității obiective, aruncate peste bord în noul tehnoparadis terestru visat de transumanişti – o nouă ordine care va avea ca principiu călăuzitor deviza nihilistă a lui Nietzsche „nimic nu este adevărat, totul este permis”. Irina Bazon

(fragment)


Articol publicat în revista „Familia Ortodoxă” nr. 191 (decembrie 2024)

Revista poate fi achiziționată din:

De asemenea, te poți abona la revistă, individual (un singur abonament) sau colectiv (până la 10 abonamente la aceeași adresă – reducere de până la 40%) pe un an sau pe șase luni

  • la revista în format digital online, de AICI
  • în format tipărit, cu livrare în România, de AICI
  • în format tipărit, cu livrare în străinătate, de AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackbacks and Pingbacks