În fiecare lună vă propunem o temă pentru concursul de fotografie. Aveti şansa ca fotografiile dumneavoastră să se regaseasca în paginile revistei noastre. Aşadar, aşteptăm cu drag poveştile sau experienţele voastre reprezentate de fotografii.


TEMA LUNII

 • August 2023 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 27 iulie): Fericire

 • Iunie-Iulie 2023 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 23 iunie): Anii cei mai frumoși

 • Aprilie-Mai 2023 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 27 aprilie): Lumină lină

 • Martie 2023 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 22 februarie): Mama

 • Februarie 2023 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 20 ianuarie): Frânturi dintr-o copilărie

 • Decembrie 2022-Ianuarie 2023 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 12 decembrie): Zâmbet cald
 • Noiembrie 2022 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 21 octombrie): Pentru veșnicie
 • Octombrie 2022 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 22 septembrie): Împreună
 • August-Septembrie 2022 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 22 august): Mare de culoare
 • Iulie 2022 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 20 iunie): La mănăstire

CONDIŢII DE PARTICIPARE

 • dimensiuni fotografie: minim 1.600 x 2.400 pixeli (4 megapixeli), în format JPEG (salvat cu setările de compresie minimă/calitate maximă);
 • fiecare imagine trebuie să poarte numele concurentului şi al fotografiei;
 • fiecare concurent poate trimite maxim trei fotografii pe lună.

JURIZARE

Fotografia câştigătoare va fi aleasă de către un juriu format din fotografii apropiaţi revistei, în conformitate cu respectarea temei, calitatea imaginii şi poezia mesajului.

Materialele pentru tema lunii curente se vor trimite la adresa de e-mail fotografie.concurs@gmail.comsau la adresa poştală: Constantin Rădulescu Motru, nr. 23, bl,35, sc. 1, ap.2, sector 4, București cu menţiunea PENTRU CONCURS ESEURI.


PREMIUL CONCURSULUI

Premiul I
un abonament la revista pe 1 an şi o carte (se va anunța la finalul fiecărui număr al revistei).

Premiul II
un abonament la revistă pe 8 luni.

Premiul III
un abonament la revistă pe 6 luni.

Mențiune
un abonament la revistă pe 3 luni.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în numărul următor al revistei, iar creaţiile premiate vor fi publicate în paginile noastre.

Termenii și condiții

Concursul de fotografie este organizat de către „Familia Ortodoxă” pe tot parcursul anului, conform calendarului afișat, pe câte o temă distinctă, fiind destinat tuturor cititorilor revistei, indiferent de vârstă.

Art. 1. Toți participanții sunt obligați să respecte prezentele condiții, iar înscrierea la concurs prin trimiterea imaginilor implică acceptarea acestora.

Art. 2.  Prin trimiterea fotografiilor, concurenții declară că sunt autorii acestora și își asumă responsabilitatea juridică cu privire la folosirea imaginilor trimise. Organizatorul concursului nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la o eventuală încălcare a drepturilor de autor.

Art. 3. Prin trimiterea fotografiilor, concurentul își păstrează dreptul de autor asupra acestora, dar este de acord ca „Familia Ortodoxă” să le folosească în cuprinsul  revistei oricând sau în scop de promovare, cu indicarea numelui autorului, fără vreo plată din partea organizatorului.

Art. 4. Nu pot participa la concurs fotografiile care sunt trimise după termenul limită stabilit în calendarul concursului, nu se încadrează în tema impusă, nu se încadrează în cerințele de rezoluție minimă, au un conținut ofensator, imoral, obscen sau fac reclamă unor produse sau servicii. De asemenea, nu pot participa la concurs imaginile copiate de pe Internet sau aparțin altor persoane, organizatorul rezervându-și dreptul să verifice acest lucru prin motoarele de căutare create în acest scop.

Art. 5. Odată cu trimiterea fotografiilor participanții vor trimite numele, prenumele, adresa și numărul de telefon, care vor fi folosite doar pentru contactarea participantului care a câștigat un premiu. „Familia Ortodoxă” nu stochează, nu prelucrează și nici nu va folosi aceste date în alt scop. Participantul la concurs care a câștigat un premiu este de acord ca numele acestuia și orașul să apară în lista câștigătorilor care va fi publicată în revistă.

Art. 6. Evaluarea și stabilirea imaginilor câștigătoare se va face de către un juriu format din fotografii apropiaţi revistei pe următoarele criterii: încadrarea în tema impusă,, compoziția fotografică, creativitatea, originalitatea, transmiterea mesajului și calitatea artistică.

Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.